Vill ha! #3

Sherlock Holmes (2009) - DVD - Film

Vill ha! #2

Avatar - DVD - Film

Vill ha!

Asus EeePC 1005HA Svart

27.1.2010

Morgon: Tåget försenat. Jag arg. Tåget åker bara halvvägs dit jag ska. Vänta på buss i iskallt väder. Pinto stressad. Kommer försent till dagis. Hinner inte läsa det jag ska före seminariet. Ingen att äta lunch med.

Eftermiddag: Lång men intessant föreläsning. Lång kö till kopiatorn. Account invalid = inga kopior. Trevligt sällskap till hemorten. Hämta ut paket. Glasögonen går sönder. Lämnar in glasögonen hos optikern. Tröstshoppar skor på rea. Snö och blåst. Hemma.

Kväll: Hämtar ut glasögonen som nu är hela. Betala. Möter pappa med vovven. Hem igen. Sen middag. Grannen kommer över och betalar för vindsförrådet. Kvällspromenad. So You Think You Can Dance.


3D-glasögon

Idag fick jag en jättesmart idé. Tänk om man skulle gå runt i 3D-glasögon hela tiden, då skulle man ju se allt i 3D!

Öh... Inte min bästa dag idag...

Nästa nya trend?


Yoga

Idag börjar yogan igen. Det ska bli både jobbigt och skönt. Men mest skönt. Men också jobbigt. Jobbigt är det mest för att det var så länge sen sist. Efter idag tänkte jag dock börja gå på lördagar istället (eller om det var söndagar), men då är det mysore-klass (vilket innebär att man måste kunna ordningen på alla rörelser) och jag tänkte att det nog är bäst att gå en ledd klass först och friska upp minnet.
Yoga är något jag verkligen kan rekommendera till ALLA. Både träning och meditation och man gör i sin egen takt på sin egen nivå.

Apropå träning så var jag ute och sprang i fredags! I 40 minuter var jag och vovven ute och enligt eniro.se sprang vi 5,7 km! Ska försöka bege mig snart och åka skidor igen. Det jobbigt är bara att släpa på skidorna fram till något bra spår. För det får ju inte vara jobbigt att träna.


Stor varg.


Liten varg.


10.01.22

Åtta sidor avklarade! Wei!
Nej, nu är det ju lite löjligt. Hädanefter får jag bara meddela då jag skrivit ytterligare fem sidor, så att det blir 10, 15, 20 osv. Annars känns det ju lite fjösigt. Och om ni undrar varför jag inte hunnit längre så kan jag meddela att jag fortfarande ligger efter i skrivschemat.

Har haft mer undervisning den här veckan än vad jag haft sen jag slutade gymnasiet! Phew! Däremot har vi inte haft så mycket att läsa. Men historia verkar himla kul. Dock var det någon som tog mitt kompendium, hmpf! Jag är ganska säker på att någon måste tagit det för det försvann under ett seminarium (medan vi möblerade om klassrummet) och jag kunde inte hitta det efter seminariets slut. Förhoppningsvis var det bara någon som råkade få med sig mitt. Skrev på kurswebben vad som hänt och upplyste om att mitt kompendium är fyllt med rosa markeringar så förhoppningsvis får jag tillbaka det. Men jag blev lite sur i alla fall.


Historia

Nu har jag haft den första föreläsningen och det första seminariet i Historia A. Det var ganska mycket information allmänt om kursen och så, men det verkar i alla fall jättekul! MEN! Jag hamnade i en seminariegrupp med tre killar! Ih! Okej, nu är jag jättefånig, men de verkade så intelligenta och så kommer jag där och är alldeles ointelligent. Menmen. Jag kanske kan suga åt mig lite intelligens från dem :P
Läraren vi har i introduktionskursen verkar också jättebra. Inte så mycket har vi att läsa heller, men det gäller bara intro-kursen. Sedan blir det värre, men det är rätt skönt med en mjukstart.

Ska snart iväg nu på intro på jobbet. Får se vad de säger. Som jag nu förstått det är det både telefonister och kontorsarbetare de söker så med lite tur kanske jag slipper telefonen. Bäst att sätta lite fart dock. Jag är alltid ute i sista stund!


Gnäll

Känner mig ganska deppig just nu. Ibland känns allting bara skit, hur man än försöker peppa sig. Men äsch, jag orkar inte ens beklaga mig här på bloggen. Det är bara gnäll, gnäll, gnäll.

Jag vill ha en fin vinterkappa som finns på MQ. Den kostar 850 kronor och då är det ändå halva priset! Det har jag inte råd med. Men jag vet hur fin jag skulle tycka att jag var om jag hade den kappan. Suck.

Imorgon ska jag (och vännen M-L och eventuellt vännen E) börja på ett extrajobb! Det handlar i och för sig om att ringa folk vilket jag starkt ogillar, men lite extra pengar skulle inte sitta helt fel. Det skulle sitta helt rätt.
Morgondagen börjar dock med föreläsning och seminarium. Vi har inte fått några läsanvisningar men jag tänkte ändå vara lite duktig och börja läsa lite i kompendiet. Det är typ det enda inplanerade jag har idag (förutom att skriva såklart!), men ändå känns allt bara tungt och pissigt.

Blä.


Upprop

Idag var jag på uppropet till Historia A. Jag upptäckte att en tjej från estetiken också bytt till historia så det är kul att jag känner någon. Uppropet i sig var inte så spännande men utanför klassrummet utspelade sig riktig vardagsdramatik! Jag såg när jag skulle till klassrummet att det låg en tjej avsvimmad på govlet precis utanför. Det var fyra-fem tjejer som satt runt henne så jag kunde inte se henne ordentligt (och ville inte direkt tränga mig på) men av en lärare som uppenbarligen hade 112 på linjen fick jag höra att hon inte andades och att hon var alldeles blå i ansiktet. Det kändes jätteläskigt och helt plötsligt började en av tjejerna göra hjärt- och lungräddning. Jag kände att jag nog var överflödig och att jag knappast kunde bidra med någon hjälp, men det kändes ändå hemskt att bara gå förbi och in i klassrummet.
Då uppropet var över var det tomt utanför klassrummet så jag antar att ambulansen kom och hämtade henne. Men usch, vad läskigt det kändes! Jag hoppas verkligen att allt ordnade sig.


12.1.2010

Man får väl helt enkelt acceptera att vissa dagar är det mycket och då har man helt enkelt inte tid eller ork att skriva. Det här är alltså mitt sätt att erkänna att jag ligger efter ännu mer än sist. Men nu ska jag skriva en kvart innan jag börjar laga middag. Tänkte nog göra pommes frites så då kanske jag hinner med att skriva lite medan de står i ugnen.

Igår fick jag reda på att jag kommit in på Historia A! Ingen mer Estetik! Det vill säga, ingen mer estetik efter föreläsningen i morgon plus ett PM på 3-5 sidor som ska in på måndag. Men det fixar jag. Allt känns ganska tungt nu, men förhoppningsvis gillar jag historian bättre än estetiken och får lite förnyad kraft.

Men nu har jag inte tid att blogga mer. Herregud, jag har ju en bok att skriva!

2010

På order av kompis M-L ska jag försöka börja blogga mer. Försöka går ju, höhö. Men det känns lite trist eftersom det inte är så många som läser bloggen, och än mindre som kommenterar. M-L gjorde i och för sig en bra poäng då hon sa att jag ju inte direkt gör någon reklam för bloggen. Det är sant. Får fundera på det.

Jag kan i alla fall meddela att mitt nyårslöfte är att skriva minst en kvart om dagen på min bok. Hittills ligger jag fyra dagar efter, alltså en timme. Menmen. Jag kommer väl ikapp någon dag. Det viktiga är att den tiden jag faktiskt har skrivit har gett resultatet att jag nu kommit drygt fem sidor på väg! Hm, det låter inte så mycket nu när jag skriver det, men jag känner mig lite stolt i alla fall.

Jag tror inte att jag vill lära Estetik B nu i vår. Men jag vet inte. Dessutom har jag ingen aning om vad jag skulle göra istället. Men jag vet vad jag vill göra och det är följande (i prioritetsordning):

1. Gå Skeppsholmens skrivarlinje.
2. Läsa Kreativt skrivande A.
3. Läsa Litteraturvetenskap.

Tyvärr är dessa utbildningar inte tillgängliga förrän i höst! Stånk!

Jag vill göra något som jag vill göra. Estetik får mig att känna mig korkad. Jag fick G- på mitt senaste PM och känner mig som en sopa.

Hejdå.


RSS 2.0