Söndag

Jag har inte bloggat på ett tag, men det är för att vi har haft fullt upp med våra England-gäster. Allting har gått bra och ikväll är de på middag hos min farbror. Det är nästan lite skönt att få en "ledig" kväll, men jag har i och för sig ingen aning vad jag ska göra :)
Så mycket mer har jag nog inte att berätta för tillfället. Hejdå.

Kom och köp! Manga-utförsäljning!

Jag säljer alla mina Manga Mania-tidningar. Någon som är intresserad?

http://www.blocket.se/stockholm/Manga_Mania_samling_22656314.htm?ca=11&w=1


Ledig vecka att fylla med saker

Nu har jag jobbat i sammanlagt 11 dagar. Tjoflöjt! Den kommande veckan ska jag dock inte jobba någonting vad jag vet. Men det är nästan lite skönt för vi ska få utlandsgäster på torsdag och ska därför ägna veckan till att städa och göra i ordning. Det är släktingar ifrån England som kommer på besök och det ska bli jättespännande tycker jag! Vi träffar ju dem så sällan så då blir varje besök speciellt. Det blir annorlunda också att gå från två till fem personer i huset, men vi bor ju stort så det blir nog ingen fara.

Denna lediga vecka tänkte jag också försöka ägna till att uträtta lite saker, ni vet sådana där saker som man hela tiden tänker att man ska göra men som man aldrig tar sig tid till att göra. Städa, sortera in kort i fotoalbum, läsa ut min bok osv. Och skriva! Jag har faktiskt skrivit en hel sida nu på min bästsäljande debutroman! Det gäller bara att komma igång, få till en rutin att skriva varje dag.

Så: uträtta saker. Det är vad jag ska ägna mig åt de närmsta dagarna. Lycka till.

Provsvar

Jag fick svaren från blodprovet i fredags. Det enda som läkaren skrev är att jag har aningen lågt järnvärde, men det är inte så lågt att man behöver äta tabletter för det. Så det var ju bra! Sen stod det i och för sig nånting i stil med "Nytt prov görs om en och en halv månad". Men eftersom jag inte haft några symtom och känt mig helt frisk i över två veckor borde det väl inte finnas någon anledning att göra nya prover? Troligen var det väl någon maginfektion som helt enkelt tog väldigt lång tid på sig att försvinna.

Om jag inte blivit sjuk igen om en och en halv månad tänker jag strunta i att göra nya prover. Så länge man är frisk ska man ju bara vara nöjd och glad! Tjoflöjt!


Blodfattig

Så var det gjort! Nu har jag varit och tagit blodprov. Jag kräktes inte och svimmade bara nästan :)
Sedan var det bara att stappla hem till mamsen som bjöd på frulle. Mysigt! Känner mig fortfarande lite svag, men nu är det gjort och så får vi se vad proverna visar. Nu har jag ju faktiskt inte haft några symptom på över en vecka, så kanske var det bara någon sorts infektion, men det kan ju vara bra att kolla sig i alla fall.

Jobb, jobb, jobb

Förra veckan jobbade jag varje dag! Puh! Jag känner hur pengarna strömmar in...
I fredags kväll ringde de och frågade om jag inte kunde jobba hela nästa vecka också! Måndagen hade jag redan inbokad och jag sade ja till de andra dagarna - utom tisdagen. Nån gång måste jag ju iväg till Vårdcentalen och ta de där förbaskade proverna! Så det blir på tisdag. Nu har jag i och för sig inte haft några symptom på drygt en vecka, men jag känner ändå att det kan vara tryggt att kolla i alla fall.
Lite vånda har jag ändå, för senast jag tog blodprov (för flera år sen) kräktes jag och svimmade nästan. Men det ska nog gå bra! Förhoppningsvis... Mamsen har lovat att fixa frukost åt mig efteråt så det blir mysigt. Hon bor precis i närheten av Vårdcentralen så det blir inte så långt att gå.
Hon har förresten planerat in en massa saker som vi ska göra nu när hon har semester! Håhåjaja! Jag som trodde att semestrar var till för att... semestra? Men det blir nog bra med det där. En dag i taget.

Boll-molnLustigt.

Numera publicerad författare!

Rubriken låter kanske lite överdriven, men detta är i alla fall vad som hände:

I DN's kulturdel har de en sida som heter Namn och Nytt där de brukar ha små roliga nyheter, kåserier, dagsverser och annat skojigt. Ofta har de åtminstone ett tema där de uppmanar folk att skicka in text, bilder och/eller historier. De har ett tema nu som de kallar för "Sommarkryp" och i början på förra veckan bestämde jag mig för att knåpa ihop en liten text med tillhörande bild och skicka in, vilket jag också gjorde.
Varje morgon hoppades jag på att få se min skapelse i tidningen, men ack, de verkade inte ha sett storheten i mitt verk. I söndags gav jag upp hoppet, men så igår... jag trodde inte mina ögon! Där var min bild och min lilla dikt! Resten av dagen gick jag runt och flinade. Det kändes verkligen jätteroligt!

Teckningen (som egentligen inte var så bra) får ni inte se, men här är dikten (som av DN-människorna fick den fyndiga titeln "Skyfall"):

En stor fet larv föll ned från skyn
och landade i mitt hår
Jag skrek så att det hördes över hela byn
och fick bäras bort på bår

Ett mästerverk helt enkelt! Kanske början på en diktsamling?


Nya skor

Igår var jag med mamsen och shoppade skor. Det blev ett par sandaler (som jag verkligen behövde!) samt ett par coola sneakers, eller vad man nu säger. Det sved lite i plånboken, men båda paren var på rea så jag känner mig ändå lite duktig! Ibland måste man ju få unna sig nånting nytt.


Vårdcentralen

På Vårdcentralen får man betala innan man ens har hunnit träffa någon läkare! Så värst dyrt var det väl i och för sig inte.
Anledningen till att jag var där är att min mage fortfarande inte är helt bra. Läkaren klämde lite på den (magen alltså) men kunde inte känna något fel. Lite fett, men bra muskulatur, sa han. Inte undra på att det är lite fett förresten, den senaste månaden har jag gått ner cirka 3-4 kilo. Hur som helst måste jag komma tillbaka för att ta prover. Jag kunde inte göra de idag eftersom de måste göras på fastande mage. Nu råkade jag också säga att jag kan jobba måndag till onsdag i nästa vecka så jag får se när jag kan ta mig dit igen. Suck, det vore ju skönt att få svar så fort som möjligt.

Min moster kom förresten som en räddande ängel och var hundvakt medan jag var på vårdcentralen. Hon kan absolut vara ensam hemma, men det åskade på förmiddan och hon blev så rädd att jag inte hade haft hjärta att lämna henne. Nu blev det bra i alla fall och förhoppningsvis får jag i sinom tid svar på det stora mag-mysteriet.


Långpromenad och bad

Igår var jag och vovven på långpromenad tillsammans med M som också har en korthårig collie. Det var jättemysigt och varmt, trots en hel del moln. Vi gick förbi en sjö och passade på att bada. Pinto (min vovve) blev helt förskräckt då jag simmade iväg, men efter lite lockande kom hon också ned i vattnet! Så värst kul vet jag inte om hon tyckte att det var, men hon var i flera gånger i alla fall och simmade en liten sväng. Sen klöste hon sönder mitt ena bröst också, men det får man väl ta. Hon såg förresten så kul ut när hon simmade omkring att jag var tvungen att skratta.

När vi kom hem var vi trötta :)

RSS 2.0