Tentavecka

Nästa vecka = tentavecka. Vi har fått frågor som vi ska svara på och det ska bli typ 7 sidor. Det jobbiga är att jag nog måste läsa om åtminstone delar av texter vi läst tidigare för att påminna mig om vad de handlade om. Men det ska nog gå.

Sen råkade jag skicka en ansökan om att få jobba som skribent och/eller illustratör på studentkårens tidning. Idag fick jag ett mail-svar där de skrev att vad roligt att du vill jobba som skribent och/eller illustratör hos oss vi har möte på redaktionen på måndag som du kan få komma på. Och jag bara: men tänk om jag är jättedålig? Nåja, jag går väl dit på måndag och ser hur det går till. Jag har ju inte all tid i världen att lägga ned på detta, men det vore ju himla kul att få skriva för en riktig tidning!

I morgon har vi seminarium och min lilla grupp ska leda det. Vi har kommit på några diskussionsfrågor, men jag är inte helt säker på att vi har formulerat dem på samma sätt så risken är att det blir lite rörigt. Dessutom ska vi ha läst ytterligare en text till i morgon och vi tänkte ses innan seminariet och hitta på en fråga om den texten också. Men om sanningen ska fram så fattade jag typ ingenting av den texten! Det var på engelska och det var bara ord, ord, ord... Om jag hinner i morgon bitti kanske jag försöker läsa om den lite. Kanske klarnar det då.

Nåja, det ska bli skönt med en vecka utan föreläsningar och sånt. Då har man full tid till tentan och jag tänkte också försöka hinna jobba en eller två dagar. Så var det ju möte på redaktionen också! Måste bara ta reda på var redaktionen ligger...

Hejdå!


Lägenhet!

Jag har köpt en lägenhet! Eller ja, det var pappa som fixade allting och han står som delägare eftersom jag inte får ta lån själv. Men hur som helst betyder det att jag äntligen ska flytta hemifrån! Jag säger "äntligen" för jag har längtat, men jag kommer säkert att få ångest de första nätterna och känna mig ensam. Men det går väl över.
Jag har också sett ut möbler på Ikea som jag vill ha. Frågan är bara hur mycket som får plats. Inte mycket skulle jag gissa. Men ändå! Min allra egnaste lägenhet!


Lyssna

Min yogatränare säger sådana finurliga och tänkvärda saker. Till exempel:

"Listen to the sound of your breath... It is the sound of your life."

Någon som förstår detta?

Kurslitteratur: Paris och 1800-talet av Christopher Prendergast:

"Benjamin insisterar liksom Williams (om än i en helt annan stil) på "förbindelse", på medvetenhet och kunskap om ett system vars djupstrukturer och funktionssätt ofta är dolda i form av undertryckande och förtryck, och som undertrycker villkoren för sin egen begriplighet (de "undertryckta förbindelserna" i Williams analys), inbegripet dess förtryckande karaktärs begriplighet."

Öh... va?


Septembernytt

Nu har jag varit så dålig på att uppdatera bloggen att det är pinsamt. Men det har varit så stressigt de senaste två-tre veckorna. Först var jag sjuk och så började plugget med hur mycket att läsa som helst, sen har det fortsatt så plus att vi har städat och röjt som galningar i huset inför fotograferingen eftersom vi ska sälja huset. Dessutom har jag engagerat mig i studentkåren och hjälper, från och med idag, till i deras andrahandsbokhandel. Det blir väl kanske bara ett par-tre timmar i veckan, men jag kände att jag kunde behöva engagera mig lite och träffa lite människor. 

Några lägenheter har jag dock haft tid att titta på. Två har vi bjudit på men några andra dumma människor har bjudit över. Jag längtar efter något eget!

Jag fick minst sagt världens chock när jag insåg hur mycket plugg det är. Men nu har chocken lagt sig och jag börjar förstå vad det hela handlar om (tror jag) och det är ju faktiskt riktigt intressant. Den här veckan läser vi dessutom romaner (tack gud!) istället för teoretiska akademiska texter. Svält av Knut Hamsun är jag redan klar med (rekommenderas!) och nu läser jag Röda Rummet av August Strindberg. Riktigt inspirerad av dessa författare känner jag mig. Synd bara att jag aldrig hinner skriva... Nåja, man får ta sig tid!

Hejdå för nu.


RSS 2.0