Gratulationer kan börja skickas... nu!

Jag klarade uppkörningen! Wohoo! Om några dagar kommer mitt körkort på posten och innan dess har jag ett papper som bevis på detta stordåd! Jag är verkligen jättenöjd med mig själv nu. Det känns så skönt att ha klarat det!
Det känns som att jag borde fira på något sätt, men jag är så trött idag - jobb, uppkörning och så denna värme! Jag höll på att ugnsbakas på väg hem i bussen. Hu!

Jobbet gick förresten bra och verkar helt okej. Idag började jag klockan 8.00 men imorgon är det 6.30 som gäller, stånk. Kanske kan jag ta bilen? Hihi! Om jag vågar vill säga, jag har ju inte kört själv någon gång än!

Jag ligger förresten nästan en vecka efter i plugget och boken har inte kommit än. Men nu har jag ju ingen teori att plugga på eller uppkörning att tänka på så jag ska väl försöka komma ikapp den här veckan. Kanske har det nu också blivit varmt i vattnet så att man kan bada? Om jag orkar i morgon kanske det blir en promenad med vovven ned till sjön.

Nu ska jag gå och beundra mig själv.

Imorgon med stort I

Kommer jag ha svårt att somna ikväll eller kommer jag ha svårt att somna ikväll? Första dagen på nya jobbet (visserligen får jag börja klockan åtta istället för halv sju, lite mjukstart så där) och sedan, hua, uppkörning! Jag hoppas att båda går bra. Ska ut och övningsköra ikväll, det blir som ett genrep. Jag tror ju att jag kan klara det, jag vet att jag kan klara det. Därför skulle det kännas så nedslående om jag inte klarar det! Men jag ska inte tänka så mycket på det innan. Jag ska bara åka dit imorgon och göra mitt bästa. Samma gäller jobbet förresten.

Hm... Heja mig!

Michael Jackson 29/8 1958 - 25/6 2009

En av de största artisterna har gått ur världen. Jag lyssnade väldigt mycket på hans musik när jag var yngre och är fortfarande ett stort fan. Gick just in på Youtube och kollade på videon till Smooth Criminal. Man kan inte annat än förundras och beundra hans stora kreativitet, passion och perfektionism. En stor inspirationkälla, tycker jag, vad man än sysslar med. Kunde han göra allt det där, ja, då måste väl lilla jag också kunna uträtta något med mitt liv. Vet man bara vad man vill göra ska man inte låta något stoppa en, och oftast är man ju sin egen största fiende.

Ett mycket tragiskt livsöde och nog ett, många gånger, mycket slitsamt och hårt liv. Hoppas att han får vila i frid.

http://www.youtube.com/watch?v=ex30DYwQlHU

Körkortsteorin avklarad!

Jag måste erkänna att jag var ganska nervös inför provet. Å andra sidan kände jag att det här borde jag klara, eftersom jag ändå pluggat ganska mycket. Och jag klarade det! Endast två fel också! (På två ganska dumma frågor, måste jag tillägga).

Håhå, jaja, det är som jag länge har anat: jag är helt enkelt bäst! Hihi!

Nu är det bara uppkörningen på måndag som ska klaras av. Den är jag faktiskt mer nervös inför. Det känns mycket troligare att jag kommer att göra misstag, troligen på grund av nervositet. Sen har jag också fått för mig att det är ovanligt att klara det på första försöket. Hm... Jag får helt enkelt göra mitt bästa!

För övrigt...

... skulle jag ha tagit årets första dopp idag om det inte hade varit så kallt i vattnet! Vovven lyckades jag dock få ner i vattnet med hjälp av lite pinnkastning. Eller jag, hon doppade sig upp till magen i alla fall.

Härligt väder var det idag i alla fall! Sommar!

Wiiie!

Redan på måndag ska jag börja jobba! Läskigt! Tisdagen ska jag också jobba och sen är nästa inplanerade pass den 13 juli, om jag inte minns fel. Spännande! Hoppas det blir kul, eller åtminstone inte alltför tråkigt/jobbigt.

På måndag har jag ju uppkörningen också, men den är inte förrän på eftermiddan så jag hinner dit med god marginal. Och på fredag skriver jag teorin! Hu! Jag hoppas att jag klarar det!

Sen har jag en inlämningsgrej till kursen som ska in på fredag. Hua! Jag har börjat på den i alla fall så det är bra.

Men min bok då, hur går det med den? Det går inte, kan jag berätta. Jag har alldeles för mycket annat i tankarna, mest teoriplugget då. Men när den är över ska jag börja med skrivandet mer ordentligt. Nu ska jag dock göra ett körkortstest. På återseende.

Kontrakt och bokjakt

Imorgon ska jag skriva kontrakt! Jag hoppas också att det blir en upplärningsdag snart så att jag kan börja så fort som möjligt. Har redan fått reda på sju dagar då de vet att de behöver extrahjälp, men det vore ju roligt om det blev några fler dagar också.

I övrigt är jag på jakt efter en bok till min sommarkurs. Det finns i princip ingenstans! Eller jo, på amazon.com för 88 dollar. Det tänker jag inte betala.
Hittade den dock på Bokia, men fem dagar efter att jag beställt den och fått bekräftelse meddelar de mig att den inte finns. Men vad bra att det stod det på hemsidan då! Nu tror jag dock att jag hittat den på cdon.com, tyvärr kan det dock dröja upp till två veckor innan jag får den. Suck och stön.

Körkortet here I come!

Så var det nu äntligen gjort: jag har bokat tid för teoriprov och uppkörning! Jag gav upp projektet att försöka boka genom körskolan eftersom de bara krånglar och bokade därför själv istället. Hur smidigt som helst! Nu är det plugga, plugga och köra, köra som gäller!
Tyvärr blir väl min sommarkurs lidande. Det har visat sig att det är jättemycket man ska läsa och göra! Hu! Jag trodde att de kanske skulle vara lite snälla eftersom det är en sommarkurs. Menmen, jag får nog utvärdera om jag verkligen vill gå den eller inte. Nu ska det pluggas körkortsteori!

Plugg i sommar

Jag hade nästan glömt bort att jag anmält mig till en sommarkurs, men nu har jag kommit på det. Betalade in kåravgiften idag och hoppas att de skickar mina inloggningsuppgifter så snart som möjligt. Det är nämligen en distanskurs och den började i onsdags, hehe... Ute i god tid som vanligt!

Introdution till spelanalys och design heter det, men jag berättar mer senare. Nu ska jag sova.

Lite uppdatering

Är fortfarande sjuk, till min stora förtvivlan. Okej att man är lite snuvig, man kanske har ont i halsen och är lite hostig, men jag är så trött hela tiden! Har legat på soffan i princip hela dagen idag och ingen aptit har jag heller. Jag kommer att tyna bort!

Okej, det var nog med självömkan.

Det där jobbet jag var på intervju för i onsdags - jag fick det! Det är också en behovsanställning och det är som varuplockare. Arbetstiderna är 6:30-10:30 vilket ju är super! Eller, ja, tidiga mornar, men hela eftermiddan fri! Dessutom ligger det betydligt närmare än Spånga. Lönen är lite bättre här också och de vill även att man fortsätter att jobba extra i höst vilket jag tycker låter jättebra. Och så ligger det ju inte i Spånga.
Troligen ska jag börja i nästa vecka och läras upp. Spännande! Funkar allt bra och jag trivs tror jag att jag kanske säger upp mig på det andra jobbet. Men jag får se. Inte Spånga!

Tänk, jag som letat så länge efter jobb och så har jag helt plötsligt två anställningar! Visserligen behovsanställningar och det senaste har jag inte ens skrivit kontrakt på än och faktiskt så har jag ju inte ens arbetat än, men ändå! Nej, jag ska inte vara så kaxig förrän jag faktiskt börjar jobba. Men jag hoppas mycket på det här varuplockarjobbet i alla fall (det ligger inte i Spånga!).

Så hoppas jag också på att bli frisk. Snart. Nu.
Hellre nu än snart, men hellre snart än aldrig. Nu är jag trött.

Aha!

Nu vet jag varför mitt bankkort inte fungerar! Det är därför att jag har -47 kronor på kontot! Då slipper jag gå till banken och klaga i alla fall.

Är förresten fortfarande sjuk. Magsjukan har gått över (tack Gud!) men nu har det gått över i en jobbig förskylning istället. Pallrade mig ändå iväg på en arbetsintervju nu på morgonen, men jag vet inte hur bra intryck jag gjorde med min hesa svaga röst... Det kändes ganska bra i alla fall så jag hoppas på det bästa.

Nu ska jag lägga mig på soffan och se på tv.

Magsjuk

De tre senaste dagarna har jag varit magsjuk; i princip inte kunnat äta någonting och varit konstant trött i hela kroppen. Nu börjar det kännas lite bättre, vågade mig till och med på att äta en liten portion gröt till middag, och jag hoppas att det går över snart.
Detta har också inneburit att jag känt mig tvungen att ringa och tacka nej till tidningssäljarjobbet. Tror inte att jag hinner bli så pass bra i tid och magsjuka är ju inte direkt något man vill chansa med. Tråkigt, men det var nog ändå bäst att jag sa nej.

Sen har jag ju också känt mig halvt värdelös de här dagarna eftersom jag inte orkat göra någonting. Inga sökta jobb, inget körkortsplugg och inget skrivande. Jag har inte ens orkat gå ut med Pinto så pappa har fått göra det och idag var hon på dagis. Imorgon hoppas jag dock att jag är lite piggare så att hon kan få stanna hemma.

Återkommer då jag mår bättre!


Gissa hur jag ska spendera den närmaste tiden...... med att plugga körkortsteori och söka jobb såklart!

Men lite fritid måste man ju också få ha, hihi!

Inget packande för mig idag

Tåget trasslade i morse så jag var tvungen att byta ett par gånger. Sedan råkade jag ta fel buss (eller det var rätt buss med den gick inte till rätt ställe, förvirrande) så jag blev tvungen att hoppa av och gå. Efter att ha irrat omkring ett tag i industriområdet hittade jag tillslut rätt och kom fram klockan 08:03!
Det är nu det roliga händer. Jag blir insläppt, men vadå, vi ska inte ha någon packarbetare här idag! Måste ha blivit ett missförstånd. När snubben sa detta höll jag nästan på att börja grina. Jag som gick upp tjugo i sex och har kämpat och sprungit för att komma hit! Suck, detta är nackdelen med att vara anställd genom ett bemanningsföretag, antar jag... 
Låna toaletten fick jag göra i alla fall och sedan åkte jag till dagis istället. Vilket i och för sig var bra för då slapp pappsen gå tidigare från jobbet för att hämta Pinto.

Ringde nyss till min kontaktperson och meddelade missförståndet. Hon hade varken en bra förklaring eller en bra ursäkt men troligen, troligen, ska jag ändå få jobba på onsdag som tidningsutdelare. Låter ju helt okej, men jag kommer inte att tro på det förrän jag faktiskt står där och delar ut.

Idag är det fredag!

Trevlig kväll i stan

Igår på sena eftermiddan åkte jag och vännen M-L in till stan.Vi åt varsin marängsviss som såg ut så här när den var halväten:Mycket god, men sen mådde vi dåligt och hade ont i magen i några timmar. Ack, frosseriets baksida.
Mycket trevligt hade vi i alla fall och det är ju huvudsaken.


Nu ska jag dricka té och sedan krypa till kojs och hoppas på att huvudet inte känns lika tungt i morgon bitti. Har räknat ut att jag nog måste gå upp senast 05:40 imorgon för att komma i tid till jobbet. Som tur är är det halvdag imorgon i alla fall.

Godnatt!


Jobb!

Först händer typ ingenting på fem månader och så plötsligt händer allting på en gång... Jag har fått jobb! Visserligen en behovsanställning, men ändå! Det är genom bemanningsföretaget jag var på intervju för idag. Jag hade väl aldrig trott att de skulle erbjuda mig jobb så fort, om ens alls!
Jobbet är som packarbetare och är (tyvärr) ändå borta i Spånga. Imorgon ska jag dit och läras upp och om det inte dyker upp några otrevliga överaskningar kommer jag sen att bli uppringd när de behöver mig. Arbetskläder har jag fått också och känner mig jätteproffsig.

Efter intervjun och kontraktskrivandet var jag på dagis och hjälpte till. Nu har vi (jag och vovven Pinto) kommit hem och vi är båda trötta. Pinto sover och jag känner mig lite hängig. Halsen är svullen och huvudet tungt, men jag hoppas att det inte blir värre till i morgon i alla fall.

Sen i helgen blir det till att hårdplugga körkortsteorin så att jag kan få köra upp någon gång! Och skriva lite måste jag ju också göra...

Försent.

Vid halv två-tiden klev jag in i dataspelsbutiken för att söka detta jobb som jag är som klippt och skuren för och får höra att den ansvarige inte kan träffas för tillfället eftersom han sitter och intervjuar en person. Hela dagen är han fullbokad men jag är välkommen att lämna in mitt CV i alla fall och om jag är intressant kommer jag att bli kontaktad. Förmodligen bestämmer han sig redan idag.

Han har inte ringt.

Tänk, jag måste ha sökt den här tjänsten mindre än 24 timmar efter att den kom upp på Platsbanken och ändå är jag försent ute. Annonsen är nu borta men jag har ändå tagit reda på butikens telefonnummer och tänker ringa imorgon. Kunde jag skulle jag besöka butiken igen men, hur otroligt det än låter, så ska jag faktiskt på en arbetsintervju imorgon klockan 10. Sedan ska jag hjälpa till på dagis och jag tycker det blir lite sent att inte komma dit förrän sent på eftermiddan.
Arbetsintervjun jag ska på är för ett bemanningsföretag, så det är ingen speciell tjänst jag är aktuell för. Men det är en chans i alla fall.

Så intervju, ringa, dagis är morgondagens program. Och så fyller mamsen år också, så det blir middag på kvällen hemma hos henne.

Jag förstår inte hur jag lyckats bli så upptagen på senaste tiden... Men hellre det än att bara gå sysslolös!

Nähä.

Suck.

Okej. Så här är det:
Nu för tiden måste man göra både uppkörningen och skriva teoriprovet på samma dag. Det visste jag.
Jag har tagit många körlektioner och dessutom gjort en utbildningskontroll vilket har visat att jag är redo för uppkörningen. Men jag får ändå inte boka tid för uppkörning eftersom jag ännu inte bevisat att jag är redo att skriva teoriprovet. Jag måste alltså skriva x antal test-teoriprov tills de tycker att jag är bra nog. Detta hade jag ingen aning om! Jag trodde att man kunde lalla med teoripluggandet själv och ta det på sitt eget ansvar att komma väl förberedd till skrivningen. Men icke.

Hur som helst satte jag mig nu för att göra detta test-teoriprov som jag fått en kod till och därför kunde göra hemma. Som jag har förstått det består provet av flera delar; A, B, C och jag vet inte hur många. Så jag gör A (59 rätt av 70!) men sen visar det sig att de pengar jag betalat in bara var för denna lilla A-del. Det var ju inte ens hela provet! Suck, så nu har ringt och bett om att få göra fler. Jag sa att jag ville ha ett paket med 10 prov, vilket jag tidigare tyckte verkade jättemycket men nu när det visat sig att man betalar del för del verkar det ju helt plötsligt ganska lagom.

Det är så här det går när man har förvirrade tanter i receptionen. Tycker det har varit dåligt med information förut också.

Och detta ska kallas ett infromationssamhälle.

Sökt jobb

Jag som skulle vara duktig och göra ett test-teoriprov nu på förmiddan, men så hittade jag två jobb som jag ville söka och så har det tagit upp all min tid. Nu är det dags att gå ut med vovven också. Men jag hinner nog göra provet efter lunch. Fast jag har i och för sig ingen aning om hur lång tid det tar att göra... Men det visar sig.

Att söka jobb är förresten ganska duktigt det med. Det ena jobbet är i en dataspelsbutik vilket jag tycker låter superkul! Ska cykla iväg sen och söka direkt i butiken för det ville de att man skulle göra. Kvinnliga sökanden ville de också ha! Jag kommer ju vara perfekt för tjänsten!

Nej, ska jag ut i det tråkiga vädret. Men först ska jag boka tid för uppkörning innan jag glömmer det!

Hört på yogan


There is a place beyond right thinking and wrong thinking

I'll meet you there

Hm.

Jag som tyckte att jag var i god tid då jag 20 minuter innan rekryteringsträffen skulle börja klev in genom Arbetsförmedlingens dörrar. Ändå fick jag stå och vänta i ca: 50 minuter på min tur. Hur som helst gick det lilla samtalet bra, men jag är ganska säker på att de kommer välja några som är äldre, har mer erfarenhet och som bor närmare Södertälje, alternativt har körkort.

Ja, just det! Jag ska ju boka tid för uppkörning! Det skulle jag ha gjort idag, men hann faktiskt inte. På morgonen hann jag åka iväg innan deras telefontid börjat och sedan när jag var hemma och åt lunch hade de lunchstängt. På väg hem på eftermiddan efter att jag hämtat vovven på dagis försökte jag ringa ett par gånger men då var det upptaget och sen hade de gått hem. Jaja, imorgon är en annan dag.

Arbetsintervjun då, jo, den gick bra. Väldigt bra faktiskt. Kvinnan som intervjuade mig var väldigt trevlig och verkade positiv. När hon ställt klart alla sina frågor undrade hon om jag hade några frågor. Då kände jag mig tvungen att fråga om musiken i affären. Eller, rättare sagt, ljudvolymen på musiken de spelar i butiken. Jag sa som det är att jag har tinnitus och därför tycker att det är rätt jobbigt med en hög ljudvolym, men ack så ska det vara i den här butiken. Lite poppig rolig musik som ska egga kunderna. Lite kunde man kanske sänka, men inte mycket.
Jag sa då att det nog inte gjorde något eftersom det ändå är så få timmar (skulle vara ca: 15 timmar i veckan), men det gör att det inte känns helt bra var det gäller det här jobbet. Men det är ju ett jobb. Om jag blir erbjuden det, hur kan jag tacka nej? Jag som så gärna vill ha ett jobb. Å andra sidan kan tinnitusen nästan göra mig galen ibland och tanken på att den skulle kunna bli värre... Nej, det vill jag helt enkelt inte tänka på.

Suck, suck, inget kan någonsin gå bra hela vägen. Livet är en väg full med komockor. Man måste väl helt enkelt bestämma sig för hur många man orkar trampa i för att ta sig fram.

Arbetsintervju

Ytterligare ett inlägg ska jag väl kunna klämma ur mig innan dagen är slut.

Jag ska på anställningsintervju imorgon! Det är ett sommarjobb i en butik i Farsta Centrum. Det vore så himla skönt med ett jobb! Nu har jag ju precis fyllt år och fått lite födelsedagspengar, men de tar nog snart slut... Att få tjäna lite egna pengar, det vore något. Håll tummarna för mig klockan tre i morgon!

På förmiddan ska jag också till Södertälje på en rekryteringsträff. Jag har bara varit på en sådan förut och det var inget vidare. Fick sitta och vänta i cirka 50 minuter, sedan fick jag komma in och efter ett par "berätta om dig själv"-frågor frågar han mig om jag har någon erfarenhet.

Nej, det har jag inte.

Tack och hej, gå och dö.

Då var jag arg för att jag offrat på mycket tid på att åka dit och sitta och vänta. Men jobbet i morgon verkar lite mer lovande, så rekryteringsträffarna får en till chans utav mig.

Jag vill så gärna ha ett jobb. Ska göra mitt bästa på intervjuerna i morgon.

Men nu är jag trött. Hejdå.

Ny blogg!

Idag blev jag 21 år gammal (betoning på gammal) och ger nu mig själv en blogg i födelsedagspresent. Den kommer att handla om mig och vad jag gör medan jag skriver på min bästsäljande debutroman. Just nu håller jag på att bekanta mig med alla funktioner och inställningar, men mer info kommer snart!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0